EVENIMENTE
August
2017
L M M J V S D
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
November 2010
18
Thu
Conferinţa Internaţională Future of Europe

Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale împreună cu Societatea Română de Economie (SOREC) organizează Conferinţa Internaţională Future of Europe.

October 2010
21
Thu
Colocviile SOREC - Deschideri Economice

În data de 21 Octombrie 2010, la ora 16.00 în Aula Magna a Universităţii Româno-Americane din Bucureşti va avea loc a doua dezbatere a Colocviilor SOREC - Deschideri Economice cu tema "Matematica în Economie".

20
Wed
Jesús Huerta de Soto la Bucureşti

Jesús Huerta de Soto, profesor la Universitatea Rey Juan Carlos din Madrid şi unul dintre cei mai importanţi gânditori contemporani ai Şcolii austriece de economie va susţine un set de prelegeri la Bucureşti.

Colocviile SOREC 2010

Colocviile Societatii Romana de Economie reprezinta un ciclu de dezbateri purtate pe marginea unor teme ce prezinta interes atat pentru actualitatea economica romaneasca si internatională, cât şi pentru preocupările de cercetare ştiinţifică (fundamentală) ale membrilor Societăţii.

Fiecare temă urmează să fie dezbătută de-a lungul a câtorva sesiuni lunare succesive, moderate de o personalitate de referinţă pentru tema abordată. In cadrul fiecărei sesiuni de dezbateri, se susţine un referat de bază, replicat de un co-referat, prezentarea lor fiind urmată de dezbateri deschise asistenţei. Referatul şi co-referatul, însoţite de bibliografie şi suport de studiu în versiune electronică, vor fi puse la dispoziţia potenţialilor participanţi cu cel puţin 10 zile înainte de ţinerea sesiunii. Ele vor fi, totodată, publicate într-unul dintre numerele revistei Oeconomica.

Pentru anul 2010 SOREC si-a propus doua teme de dezbatere: Tema "Liberalism - Etatism" si Tema "Matematica in economie".

I. Colocviile SOREC "Deschideri Economice", tema colocviilor "Liberalism - Etatism"

I.A. Prima sesiune pe tema propusă a avut loc în Aula Magna a ASE pe 19 februarie 2010 şi i-a avut ca invitaţi pe dl. Daniel Dăianu (referent) şi dl. Valentin Cojanu (coreferent). Dezbaterea a fost moderată de dl. Aurelian Dochia.

Referatul propus dezbaterii de dl. Daniel Dăianu poate fi descărcat aici.

Coreferatul propus dezbaterii de dl. Cojanu Valentin poate fi descărcat aici.

I.B. A doua sesiune pe tema propusă a avut loc în Aula Magna a ASE pe 25 martie 2010, ora 16.00 şi îi va avea ca invitaţi pe dl. Liviu Voinea (referent) şi dl. Silviu Cerna (coreferent). Dezbaterea a fost moderată de dl. Costea Munteanu.

Referatul propus dezbaterii de dl. Liviu Voinea poate fi descărcat aici.

Coreferatul propus dezbaterii de dl. Silviu Cerna poate fi descărcat aici.

I.C. A treia sesiune pe tema propusă a avut loc în Aula Magna a Universităţii Româno-Americane din Bucureşti pe 29 aprilie 2010, ora 16.00 şi i-a avut ca invitaţi pe dl. Vlad Topan (referent) şi dl. Bogdan Glăvan (coreferent). Dezbaterea a fost moderată de dl. Aurelian Dochia.

Referatul propus dezbaterii de dl. Vlad Topan poate fi descărcat aici.

Coreferatul propus dezbaterii de dl. Bogdan Glăvan poate fi descărcat aici.

I.D. A patra sesiune pe tema propusă va avea loc în Aula Magna a Universităţii Româno-Americane din Bucureşti pe 20 mai 2010, ora 16.00 şi îi va avea ca invitaţi pe dl. Lucian Croitoru (referent) şi dl. Cristian Păun (coreferent). Dezbaterea va fi moderată de dl. Octavian Jora.

Referatul propus dezbaterii de dl. Lucian Croitoru poate fi descărcat aici.

Materialul adiţional propus poate fi descărcat aici.

Coreferatul propus dezbaterii de dl. Cristian Păun poate fi descărcat aici.

II. Colocviile SOREC "Deschideri Economice", Tema colocviilor "Matematica în Economie"

II.A. Prima sesiune pe tema propusă va avea loc în Aula Magna a ASE pe 22 iulie 2010, ora 16.00 şi îi va avea ca invitaţi pe dl. Marius Spiridon (referent) şi dl. Tudor Smirna (coreferent). Dezbaterea va fi moderată de dl. Radu Lupu.

Referatul propus dezbaterii de dl. Marius Spiridon poate fi descărcat aici.

Coreferatul propus dezbaterii de dl. Tudor Smirna poate fi descărcat aici.